Varför?

Varför ska vi äta artegen föda???

Alla mår bra av en naturlig kost, speciellt vi som är sockerberoende/ kolhydratkänsliga & dom som har diabetes eller övervikt. För dom med ADHD, Asberger eller andra psykiska diagnoser kan en kostomläggning vara avgörande för att få tillbaks ett liv.

Socker & stärkelse (kolhydrater) ställer till massor med oreda i våra kroppar. Det samma gäller gluten & kassein (ett mjölkprotein) Vi är inte skapta för att äta det, så därför blir det obalanser som yttrar sej i bla. dagens välfärdsjukdomar.  Tittar man på utgrävningar & naturfolk så finns inte sjukdomarna som vi har här så som karies, fibromyalgi, colon irritable, hjärt/kärlsjukdomar, autoimmuna sjukdomar så som diabetes, Gluteninttolerans, allergier, psoriasis, MS, ADHD, Asberger mm. Det finns inte heller fetma & väldigt få fall av cancer. Det är några av sjukdomarna vår kost & vår livsstil har fört med sej.

Det har i många studier visats att om man återgår till ren, naturlig mat, den vi är skapta för att äta, så lindras symtomen kraftigt på många av dessa sjukdomar. För dom som ännu inte utvecklat några av dessa, kan naturlig kost förhindra uppkomsten. Vi får ett mycket starkare immunförsvar & kan stå emot sjukdomar mycket bättre.

Det är inte bara kolhydraterna som är boven. Alla tillsatser som är i vår mat är också en riskfaktor. År 1900 fanns det 50 olika tillsatser som var godkända, idag är det över 20 000 stycken. Ingen har forskat på vare sej vad en enskild tillsats gör med oss & inte heller vad cocktaileffekten blir när man blandar flera. Det är ingen forskare som får anslag att forska om detta för det anses ohumant att göra sådana försök på människor. Ändå finns dessa E-ämnen i den mesta mat vi äter. Många med ADHD & Asberger reagerar stark på bla E621 (mononatrium glutamat)

Så finns det ju sådana som jag, som triggar på kolhydrater, så kallade sockerberoende eller sockerkänsliga. Socker är som ett knark för oss. Vårt lustcentra styrs av socker & kolhydrater (som omvandlas till socker i kroppen). Vissa människor kan äta socker med måtta, liksom vissa människor kan dricka alkohol med måtta. Men så finns det alltså dom som mer eller mindre styrs av socker. Man blir besatt, får en kick av alla kolhydrater som följs åt av en dipp där man känner ångest & det enda som kan dämpa den ångesten är mer socker. Humöret går upp & ner. Först är man jätteglad för att i nästa sekund bli arg. Det är som ett ekorrhjul. Många av oss sockerberoende är överviktiga & har försökt med alla möjliga sorters bantningskurer. Visst går vi ner, men lika fort går vi upp igen, å kanske tom. mer än vi gått ner. När vi lägger om till naturlig mat dämpas sockersuget otroligt mycket, visst kommer det komma ibland, men det blir hanterbart.


Om man känner sej trött & hängig, energilös & har lite småont i kroppen, inte riktigt 100, så kan en kostomläggning ge energin tillbaka. Dom hälsovinster jag har fått av kostomläggningen är: Min fibrovärk försvann, sötsuget & besattheten har nästan försvunnit helt, jag har ett mycket jämnare humör & är inte alls lika lättretlig, jag har inte candida längre, min mage funkar som den ska, jag rapar & fiser knappt någonting längre, jag sover mycke bättre & är pigg & utvilad när jag vaknar, jag har massor med energi, minnet har blivit mycket bättre, jag har gått ner ca 20 kg, mina atopiska eksem har blivit mycket bättre å så finns det säkert många fler som jag inte kommer på just nu ; )


Det nästan allra bästa med att äta naturlig kost & rätt fett är att man aldrig behöver vara hungrig. Man äter 3ggr/dag & vill inte ha mellis. Småätandet försvinner, för man är nöjd & mätt. Det känns i hela kroppen att man äter rätt. Men det kan vara svårt att komma fram till vad man ska äta. Alla människor är ju biokemiskt unika, så man måste komma fram till sin unika bränsleblandning. En del tål mer kolhydrater än andra. Det är just det jag hjälper dej med.

 

Vill du veta mer så kontakta mej!

 

 

 

 

• www.dinwebbsida.com